Box Nyhetsbrev

Ja tack, jag vill gärna att ni håller mig uppdaterad via Box Nyhetsbrev. Sätt upp mig på listan!

Box Ankare Islay

Ingenting får ett whiskyhjärta att vibrera lika passionerat som Isle of Islay och den underbara whiskyn som föds på denna mytomspunna, närmast heliga whisky-ö dit entusiaster från hela världen vallfärdar i strida strömmar. Islay är på många sätt whiskyvärldens epicentrum. Ett annat är Ådalen. Nu kan du förena dessa två smakmetropoler med ett eget fat 39,25 islay. I samarbete med ett av de mest berömda destillerierna på Islays sydkust kan vi erbjuda ett unikt fatägande. Passa på att fylla ett fat som tidigare innehållit rökmättad, klassisk Islaywhisky.

 

 

 

Ditt eget islayfat
Du fyller ditt 39,25 islay med Box rökiga eller orökta destillat som därefter lagras vid Ångermanälvens strand till den dag du väljer att buteljera din egen whisky. Väljer du att fylla orökt destillat på ditt 39,25 islay så utvecklar fatet en elegant, lättrökt whisky som förenar Islay-karaktären med Box-whiskyns fruktiga fyllighet. Röken kommer inte att vara framträdande utan stillsamt attraktiv i eftersmaken. Väljer du att fylla rökigt destillat på ditt 39,25 islay får du en hårt rökt whisky fylld av torvighet och röksmakande fenoler. Du kommer att känna igen Islaywhiskyns berömda egenskaper men också få en tydlig modern rökwhisky med Box egen karaktär.

Förväntad lagringstid:
Cirka 4 år, räkna med 65–70 flaskor, cask strength whisky.

Pris:
Orökt destillat: 21 800 kr
Rökigt destillat: 23 300 kr

Isle of Islay
Den lilla ön Islay i Hebriderna är ett nav som whiskyvärlden kretsar kring. På den avlägsna, glest befolkade ön ligger åtta av världens mest berömda destillerier. Länge var Islay skattebefriat och de stackars tjänstemän som senare blev satta att jaga lönnbrännare i övärlden vågade sig sällan dit. Islay fick helt enkelt vara i fred och de rökpelare som steg mot skyn i de många små skjul där whiskytillverkning pågick gjorde det utan risk för upptäckt. Islay fick helt enkelt bli den rökiga whiskyns hemvist på jorden.