Box Nyhetsbrev

Ja tack, jag vill gärna att ni håller mig uppdaterad via Box Nyhetsbrev. Sätt upp mig på listan!

Box Destilleri anställer toppnamn

Box Destilleri anställer toppnamn

Box Destilleri i Bjärtrå utanför Kramfors har på kort tid fått ett närmast osannolikt gott renommé. En enad whiskyvärld har hyllat destilleriets pilotprodukter. Framgångarna har gjort att man nu går vidare och anställer en av Sveriges absolut främsta whiskyspecialister.

Att ett av världens minsta destilleribolag anställer ett toppnamn från världens största dryckeskoncern är onekligen ett gott betyg åt Box Destilleri.

– Alla i Whiskysverige känner Janne Groths kompetenser. Att han nu valt att börja jobba med Box kommer att bli en enorm tillgång för oss och för den svenska whiskyn. Janne är en av landets absolut främsta whiskyexperter, han är en av våra allra bästa provledare och han är omtyckt och respekterad långt utanför landets gränser. Han passar perfekt in i vårt team, säger Thomas Larsson, vd Box Destilleri.

Janne Groth ska främst jobba med varumärkesbygge, hålla provningar, vara Box representant och en viktig del i vårt långsiktiga strategi- och lanseringsarbete. Han kommer att ingå i företagets ledningsgrupp.

– Jag gläder mig mycket åt att ta steget över till svensk whisky och till Box, som jag naturligtvis har följt väldigt nära de senaste åren. Jag har imponerats oerhört av Box kunskapsdrivna och målmedvetna satsning och när jag nu väljer att lämna varumärken som Caol Ila, Talisker, Lagavulin med flera så är det inte för att de inte ligger mig väldigt nära hjärtat, utan för att jag tror minst lika mycket på Box, som jag ser som ett av världens mest lovande destilleriprojekt. Detta ska bli väldigt roligt, säger Janne Groth.

Janne Groth har också ett omfattande internationellt nätverk och han kommer att vara en nyckelperson i den internationalisering som Box Destilleri nu står inför.

För mer information och frågor, vänligen kontakta.

VD, Thomas Larsson 0708 552 78 28
Brand Ambassador Janne Groth