Box Nyhetsbrev

Ja tack, jag vill gärna att ni håller mig uppdaterad via Box Nyhetsbrev. Sätt upp mig på listan!

Box Destilleri fyller whisky den 23 december!

För första och enda gången i världshistorien – Box Destilleri fyller whisky!

Den 23 december är det exakt tre år sedan Box Destilleri fyllde sitt första fat. Det är en mycket stor händelse för ett maltwhiskydestilleri. I och med detta datum uppfyller Box Destilleri den 100-åriga skotska lagstiftningen och numera EU-normen om vad som får kallas whisky.

Att Box Destilleri nu får uppleva sin treårsdag betyder också att företaget har klarat den allra svåraste fasen i sin utveckling. Det är först nu som det finns möjligheter att buteljera den whisky som vilar i lagerhusen och det är egentligen först nu som det öppnas möjligheter för avsättning för företagets produkter.

– Det är en underbar känsla att vi nu är ett whiskydestilleri, som vi har kämpat för detta, säger en mycket glad whisky-vd Thomas Larsson.

Trots att det ännu inte finns någon Box Whisky på marknaden har intresset varit enastående stort för Box Destilleri. De unga pilotprodukterna som man har visat upp på mässor och provningar har hyllats av expertis världen över och intresset för att besöka destilleriet, teckna aktier i emissionen som erbjöds i höstas och köpa personliga whiskyfat för lagring i Ådalen har vida överskridit bolagets alla förhoppningar.

– Att vi nu kommer att få mer och mer whisky för varje dag som går ökar våra möjligheter att skapa ett ännu större intresse kring destilleriet inte minst internationellt, säger Thomas Larsson.

Det råder en stark och positiv framtidstro på Box Destilleri, samtliga årets högt ställda mål har överträffats, det byggs nytt lagerhus och ett nytt besökscentrum vid destilleriet som till våren kommer att välkomna besökare från hela världen.

– Det ska bli en sann glädje att visa upp vår whisky för alla dem som kommer till oss och till alla whiskyentusiaster över hela världen som väntat på detta. Att få gå hem och fira jul med känslan av att för första gången ha provat Box whisky gör mig tårögd och lycklig, avslutar Larsson.

Första utgåvan av Box Whisky på Systembolaget är planerad till juni 2014.

Information och frågor: www.boxwhisky.se: vänligen kontakta vd Thomas Larsson 070 552 78 28