Box Nyhetsbrev

Ja tack, jag vill gärna att ni håller mig uppdaterad via Box Nyhetsbrev. Sätt upp mig på listan!

Estland

Estlandsresorna för 2018.

För uthämtning i Estland så är deadline för resan 15-17/6 förläng till den 6/5 och resan 3-5/8 den 23/5.

All bokning av hytter är nu stängd (6/7-2018). 

Du måste anmäla ditt fat till buteljering samt boka din resa. Då du anmält fatet till buteljering så mailar vi dig info om hur du bokar resan.

Villkor resa till Estland

Vad kommer dina flaskor att kosta

När du buteljerar ditt fat och hämtar ut flaskorna ska du betala den sista delen av kostnaden för din färdiga whisky. Det är alkoholskatt, moms samt utlämningsställets påslag. Det slutgiltiga priset per flaska vet vi först när vi har mätt upp den exakta alkoholstyrkan på din whisky och kan beräkna skatten.

Räkneexempel på flaskpriser i de olika länderna med dagens gällande alkoholskatter, valutakurser och momssatser. Räknat på 68 flaskor och 63% alkohol, orökigt recept på Ankare. Priset för själva fysiska fatet är inte inräknat:

Sverige                      467 sek/flaska

Danmark                 346 sek/flaska

Estland                     345 sek/flaska

Tyskland                  303 sek/flaska

Anmäla fatet till buteljering

Anmälan gör du genom att följa den här länken Anmälan

Viktigt med ditt skuldebrev

Oavsett var du ska hämta ut din whisky så gäller det att du under buteljeringsperioden skickar in ditt skuldebrev till oss (gäller ej delbuteljering). Vi ska ju betala tillbaka pengarna som du tidigare betalat in till oss som ett lån, så att de kommer dig till godo när du ska betala för dina flaskor. Läs mer om Skuldebrev

Återfyllning

Tömmer du ditt fat, kan du fylla det igen. Fatet är ju ditt och har mycket kvar att ge till blivande whisky!

Läs mer om hur whiskyn blir vid en återfyllning.

Priser för återfyllning:

  • Orökt recept              15200 kr (varav lånedel 11500 kr)
  • Rökigt recept             16700 kr  (varav lånedel 13000 kr)

Priserna avser återfyllning i Ankare om 39,25 liter och omfattar lagring i 36 månader, uttag av 1 fatprov varje år (alkoholskatt tillkommer) samt buteljering och emballage. Har du annan storlek på fat, kontakta oss för prisuppgift. Anmälan om återfyllning gör du samtidigt som buteljeringsanmälan.

Delbuteljering

Det är också möjligt att göra en delbuteljering om 18 flaskor ur ditt fat. En kostnad på 1500 kr tillkommer vid delbuteljering. Observera att lånebeloppet återbetalas i sin helhet vid sista buteljeringen, inget återbetalas vid delbuteljering.

Vad händer med den whisky som blir kvar i fatet? Läs mer här.

Fortsatt lagring

Om du väljer att låta din whisky fortsätta sin mognadsprocess i våra lagerhus, så hoppas vi att du årligen provsmakar din whisky och följer dess utveckling. Det som tillkommer efter de tre första lagringsåren är en årlig lagringskostnad som för närvarande är 600 kr.

 

Det här gäller för etiketterna på flaskorna

På etiketten trycks alla uppgifter om ditt fat, det vill säga fatnummer, recept, fattyp, fatfyllningsdatum, buteljeringsdatum, alkoholstyrka, fatstorlek, flaskstorlek. Här finns också plats för egen text eller logotyp.