Box Nyhetsbrev

Ja tack, jag vill gärna att ni håller mig uppdaterad via Box Nyhetsbrev. Sätt upp mig på listan!

Sverige

Buteljeringsmöjligheter för uthämtning på Systembolaget

Du kan när som helst anmäla ditt fat för buteljering.
När vi har fått din anmälan, behöver vi 10-12 veckor på oss för att färdigställa dina flaskor.

Anmäla fatet till buteljering
Anmälan gör du genom att följa den här länken Anmälan

Privatimport
Du behöver också göra en så kallad Privatimport, det vill säga, beställa din whisky till din Systembolagsbutik. Så här går det till.

1. Beställ din whisky här Privatimport.

2. Systembolaget kontaktar oss och frågar om varan finns. Vi besvarar förfrågan när vi vet resultatet av buteljeringen av ditt fat, dvs hur många flaskor det blev och vad alkoholhalten är. Räkna med tre veckor efter din buteljeringsanmälan.

3. Systembolaget räknar därefter ut det slutgiltiga priset per flaska, meddelar dig det och frågar dig om du accepterar det.

4. Accepterar du, blir din beställning bindande, och Systembolaget meddelar oss att du vill beställa din whisky.

5. Vi levererar whiskyn till den butik du har valt.

Du kan göra din privatimport utan att veta buteljeringsresultatet. Ange antalet flaskor till 100, vi kommer att korrigera till det faktiska antalet flaskor i vårt svar till Systembolaget. Och, det är mycket viktigt att du anger ditt fatnummer som ”Dryckens namn”. Det är på det enda viset vi kan identifiera beställningen, då Systembolaget inte får lämna ut namnet på beställaren.

När du har fått din bokningsbekräftelse från de med det så kallade förfrågansnumret, skicka det numret vidare till oss på Fatägarservice inklusive vad beställningen avser. Då kan vi enkelt och snabbt besvara din förfrågan.
Hela denna privatimportsprocedur kan ta allt mellan 3-6 veckor från det att fatet är buteljerat.

Viktigt med ditt skuldebrev
Oavsett var du ska hämta ut din whisky så gäller det att du under buteljeringsperioden skickar in ditt skuldebrev till oss (gäller ej delbuteljering) inklusive dina bankuppgifter. Vi ska ju betala tillbaka pengarna som du tidigare betalat in till oss som ett lån, så att de kommer dig till godo när du ska betala för dina flaskor. Läs mer om Skuldebrev

Vad kommer dina flaskor att kosta
När du buteljerar ditt fat och hämtar ut flaskorna ska du betala den sista delen av kostnaden för din färdiga whisky. Det är alkoholskatt, moms samt utlämningsställets påslag. Det slutgiltiga priset per flaska vet vi först när vi har mätt upp den exakta alkoholstyrkan på din whisky och kan beräkna skatten.

Räkneexempel på flaskpriser i de olika länderna med dagens gällande alkoholskatter, valutakurser och momssatser. Räknat på 68 flaskor och 63% alkohol, orökigt recept på Ankare. Priset för det fysiska fatet är inte medräknat.

Sverige                      467 sek/flaska
Danmark                 346 sek/flaska
Estland                     345 sek/flaska (ink höjd alkoholskatt fr o m 2016)
Tyskland                  303 sek/flaska

Återfyllning
Tömmer du ditt fat, kan du fylla det igen. Fatet är ju ditt och har mycket kvar att ge till blivande whisky!
Läs mer om hur whiskyn blir vid en återfyllning.

Priser för återfyllning:

• Orökt recept              15200 kr (varav lånedel 11500 kr)
• Rökigt recept             16700 kr  (varav lånedel 13000 kr)

Priserna avser återfyllning i Ankare om 39,25 liter och omfattar lagring i 36 månader, uttag av 1 fatprov varje år (alkoholskatt tillkommer) samt buteljering och emballage. Har du annan storlek på fat, kontakta oss för prisuppgift. Anmälan om återfyllning gör du samtidigt som buteljeringsanmälan.

Delbuteljering
Det är också möjligt att göra en delbuteljering om 18 flaskor ur ditt fat. En kostnad på 1500 kr tillkommer vid delbuteljering. Observera att lånebeloppet återbetalas i sin helhet vid sista buteljeringen, inget återbetalas vid delbuteljering.
Vad händer med den whisky som blir kvar i fatet? Läs mer här.

Fortsatt lagring
Om du väljer att låta din whisky fortsätta sin mognadsprocess i våra lagerhus, så hoppas vi att du årligen provsmakar din whisky och följer dess utveckling. Det som tillkommer efter de tre första lagringsåren är en årlig lagringskostnad som för närvarande är 600 kr.

Det här gäller för etiketterna på flaskorna
På etiketten trycks alla uppgifter om ditt fat, det vill säga fatnummer, recept, fattyp, fatfyllningsdatum, buteljeringsdatum, alkoholstyrka, fatstorlek, flaskstorlek. Här finns också plats för egen text eller logotyp.

Här hittar du all information om Etikett