Box Nyhetsbrev

Ja tack, jag vill gärna att ni håller mig uppdaterad via Box Nyhetsbrev. Sätt upp mig på listan!

Jobba hos oss

Vill du vara med och skapa historia i whisky-världen?

 

Generell information

High Coast whisky (tidigare Box) är ett relativt ungt whisky företag som på kort tid fått internationellt erkännande för sin kvalitativa whisky. Vi säljer och marknadsför vår whisky främst i Sverige men finns också på ett 10-tal internationella marknader.

Under 2018 erhöll företaget utmärkelsen Gasell-företag av tidningen Dagens Industri.

Arbete i vårt besökscenter/restaurang

Vi söker personal till servering, både till sommaren men även extra året om.

Kontakta Catarina Molitor Sjöberg

catarina@highcoastwhisky.se

Om High Coast Single malt whisky

På den 63e breddgraden, i norrländska Ådalen, på en udde i älven där grusvägen tar slut ligger ett av världens nordligaste whiskydestillerier.

Inne i värmen bakom det gamla kraftverkets väderbitna tegelfasad pågår en ständig jakt på detaljer. Inget ska lämnas åt slumpen.

Platsen i sig är inget undantag. Den norrländska naturen, Ångermanälvens iskalla vatten, bistra vintrar och ljumma sommarnätter sätter oavbrutet sin prägel på vår whisky. Lägg därtill kunskapen och passionen hos oss som jobbar här och du får ett destilleri i världsklass.

Välkommen hem till oss. 

Whiskyn från Box Destilleri har funnits på Systembolaget sedan 2014. Huvudprodukten Dálvve, är en av toppsäljarna i premiumsegmentet. Vid produktions- och besöksanläggningen i ångermanländska Bjärtrå produceras whisky sju dagar i veckan och i lagerhusen mognar cirka 10 000 fat. High Coast Single Malt Whisky säljs i dag i ett tiotal länder. Bolagets aktie är noterad på Pepins. Omsättningen är omkring 50 MSEK och verksamheten sysselsätter cirka 20 personer.