Box Nyhetsbrev

Ja tack, jag vill gärna att ni håller mig uppdaterad via Box Nyhetsbrev. Sätt upp mig på listan!

Program

Whiskyfestivalen 2018 är den 29:e och 30:e juni.

 

Whiskyprovningar

Länk till biljettbokning

(Obs, bakrundsbilden visar 2017 men det ska ändras till 2018)

Festivalens provningar

Godsaker ur Box gömmor

Det finns mycket spännande i Box gömmor, whisky du glömt och whisky du aldrig fått en chans att se. Vi har bett Hasse Nilsson ta ett extra varv i lagerhusen och nosa fram de där sorterna med det lilla extra.

Hasse Nilsson, start 12:15, 300 kronor, 45 platser

Älvrök i Sommarnatten

Finns det något mer magisk än älvornas dans i den norrländska sommarnatten. Det ska i så fall vara mystiken i en riktigt bra rökig whisky. Hasse Nilsson har valt ut några favoriter från när och fjärran. Vänta dig rökbomber från både Skottland och Ådalen.

Hasse Nilsson, start 20:00, 300 kronor, 45 platser

Fynden på Systembolaget

Vad som är en fyndwhisky kan du såklart bara avgöra själv, men gömt i Systembolagets hyllor och beställningssortiment finns det mästerverk som alltför få hittar till och som har prislappar de inte borde ha. Hasse Nilsson vet vad han talar om och guidar dig till de allra bästa bolagsköpen.

Hasse Nilsson, start 14:30, 300 kronor, 45 platser

Ekens mystik

Det är i eken det händer. Vill inte eken vara med på att göra en riktigt bra whisky så går det inte. Men ek är en knepig rackare som måste behandlas med skicklighet och omsorg. Få vet mer om ekens hemligheter än Roger Melander. Välkommen på en lärorik resa.

Roger Melander, start 18:30, 300 kronor, 100 platser

Magi direkt från faten

Destillerichef Roger Melander vakar som en hök över 10 000 fat i lagerhusen. Av skäl vi inte går in på här tycker han att faten är hans egna. Vi tvivlar inte, han har koll på vad som döljer sig djupt därinne. Välkommen på en annorlunda provning där Roger tar fram valinchen och serverar högoktaniga favoriter direkt ur tunnorna.

Roger Melander, start, 11:45, 300 kronor, 100 platser

Exklusiv Whisky

Whisky behöver såklart inte vara bättre bara för att den är dyrare. Men jo, tyvärr är det ofta just så. Box egen Lasse Karlsson har en makalösa näsa för bättre whisky. På den här provningen spänner han sina doftreceptorer lite mer än vanligt och häller upp dyrgripar i den övre mästarklassen.

Lars Karlsson, start 17:45, 650 kronor, 45 platser

Small Batch

Small Batch är en serie från Box som är väldigt svår och knepig att få tag på. Den buteljeras nämligen bara i mycket små upplagor för en enda utvald marknad. Det kan vara för Taiwan, för Tyskland eller för en utvald butik- eller restaurangkedja. För de allra flesta är enda sättet att prova dem på Festivalen, missa inte dessa pärlor.

Lars Karlsson, start 14:30, 300 kronor, 45 platser

Whisky och Mat

Om konsten att kombinera smaker från spännande mat och bra whisky vet Box Janne Groth mer än de flesta. Med två prisbelönta whiskykokböcker på sin meritlista garanteras du en välsmakande upplevelse. Det är ingen stor middag, men stora smaker och roliga kombinationer.

Jan Groth, start 11:30, 400 kronor, 40 platser

Whisky och Mat

Om konsten att kombinera smaker från spännande mat och bra whisky vet Box Janne Groth mer än de flesta. Med två prisbelönta whiskykokböcker på sin meritlista garanteras du en välsmakande upplevelse. Det är ingen stor middag, men stora smaker och roliga kombinationer.

Jan Groth, start 13:45, 400 kronor, 40 platser

Romprovning, Rhum, Rum, Ron, Rom

”Vad är egentligen skillnaden på dessa benämningar? Vad finns det för regler runt rom?
Allt fler dryckeskonnässörer letar sig till romen, men få har kunskap om denna spännande dryck. Nu har du chansen att få lära dig massor om rom. Tillsammans med Thomas Sundblom, VD på Clydesdale, provar vi ett antal sorter och lär oss om historien, ursprungen, tillverkningen, lagringen, reglerna och givetvis smaken. ”

Thomas Sundblom, Clydesdale, start 11:30, 300 kronor 45 platser

Speysides okända pärlor

”Vi provar whisky från några av de mindre kända destillerier vars smakfulla maltwhisky framför allt används som beståndsdel i kända blendwhiskies. Här botaniserar vi bland några av de eminenta oberoende buteljerare vi jobbar med, vilket ofta är det enda sättet att få testa dessa rara godbitar.- Ägarna själva buteljerar sällan officiellt sin goda whisky som ”Single Malt”

Micke Nilsson, Clydesdale, start 13:45, 350 kronor, 45 platser

Blackadder provning

”En av de riktiga pionjärerna bland de oberoende buteljerarna. Blackadder har stått på barikaderna för att whiskyn skall vara precis så som den är i faten, utan onödig filtrering eller färgjusterad. Kort och gott den gamla skolan skall gälla.
I denna provning som hålls på engelska kommer Michael Tucek att guida er igenom ett antal riktigt trevliga buteljeringar och hans kunnande är det absolut inget fel på. Låt dig svepas med in i en whiskyvärld där smakerna och originalet står i centrum.”

Michael Tucek, Start 18:15, 350 kronor, 45 platser

3-rätters gourmetmiddag

18:00, 650 kronor, 80 platser